ePrints.FRI - University of Ljubljana, Faculty of Computer and Information Science

15 sekund slave - interaktivna umetniška inštalacija

Samo S. Juvan and Franc Solina and Borut Batagelj and Peter Peer (2002) 15 sekund slave - interaktivna umetniška inštalacija. In: Eleventh Electrotechnical and Computer Science Conference, 23. - 25. september 2002, Portorož.

[img]
Preview
PDF
Download (2135Kb)

  Abstract

  15 sekund slave je interaktivna umetniška instalacija, ki obraz naključno izbranega obiskovalca galerije povzdigne v umetniški objekt za 15 sekund. Instalacija je bila navdahnjena s slavnim citatom Andyja Warhola "V prihodnosti bodo vsi ljudje doživeli svojih petnajst minut slave" kot tudi z njegovim načinom predelave obrazov v slogu pop-art. Instalacija je sestavljena iz računalnika z zaslonom LCD, ki je uokvirjen in razstavljen kot dragocena slika na steni, digitalnega fotoaparata, usmerjenega v ljudi pred zaslonom in posebej izdelane programske opreme, ki na slikah poišče človeške obraze in jih grafično predela. V tem članku predstavljamo tehnično ozadje instalacije, še posebej način uporabe metod računalniškega vida v njej.

  Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
  Keywords: iskanje obraza, interaktivna umetniška instalacija, pop-art barvni efekti, face detection, interactive art installation, pop-art color effects
  Language of Content: Slovenian
  Institution: University of Ljubljana
  Department: Faculty of Computer and Information Science
  Divisions: Faculty of Computer and Information Science > Computer Vision Laboratory
  Item ID: 74
  Date Deposited: 02 Apr 2003
  Last Modified: 13 Aug 2011 00:31
  URI: http://eprints.fri.uni-lj.si/id/eprint/74

  Actions (login required)

  View Item